Despre mine

Fotografia mea
Mangalia, Constanta, Romania
Sunt un simplu om căruia i s-a dat FAVOAREA să fie copilul lui Dumnezeu! Am fost creată ca să-I aduc Regelui Regilor laudele mele, să-I aduc închinarea mea. Sunt pusă deoparte să-I slujesc Domnului și e cea mai mare onoare pt mine să fiu un închinător al Său! Laudele Îi aparțin numai Lui!

joi, 24 decembrie 2009

UN ALTFEL DE CRACIUN....Un altfel de Crăciun!
S-a scris destul de mult și bine, în perioada aceasta, despre Sărbătoarea Nașterii Domnului și semnificația ei, despre Crăciun, așa că nu vreau să obosesc pe nimeni cu încă un articol pe tema asta, mai ales că mă simt și complexat în comparație cu acești titani în ale scrisului...sunt foarte buni în ceea ce fac! Ceea ce mă frământă pe mine este un alt aspect al acestei sărbători, dintr-o altă perspectivă. Biserica astăzi este împărțită în două și sunt discuții contradictorii în legătură cu bradul,colindele,cozonacul,sarmalele, sau meditarea la Cel ce a venit pentru noi.... Din nefericire pentru cei ce deja vi s-au întețit bătăile inimii și v-ați înroșit la față, gândindu-vă dacă veți fi pro sau contra, vă voi dezamăgi, nu voi scrie despre asta. Aveți pastori, aveți Biblii și pe Iisus. Pe mine personal, nu mă mai interesează lucrurile acestea prea mult. Și poate că nici pe El. Și nici neapărat cum și dacă, noi creștinii, sărbătorim corect. Noi, slavă Domnului, cunoaștem lucrurile acestea, le știm, sau ar trebui să le știm. Mai degrabă mă interesează cum sărbătoresc cei din jurul meu; sunt triști, singuri, supărați, bucuroși, înțeleg ei cum stă treaba cu acest Iisus care s-a născut ca ei să aibe viață? Provocarea pe care Domnul ne-o aruncă nouă acum, este să nu ne mai preocupe atât de mult persoana noastră și dacă facem bine ceea ce facem, ci mai degrabă să ne preocupe cei de lângă noi, care poate că au nevoie de ajutorul nostru.
Pentru mine personal, Crăciunul este o imensă oportunitate de a ajunge la cei din jurul meu și de a face ceva pentru ei(de a le oferi o fărâma de bucurie). Un moment mai bun ca acesta nu ar putea exista . M-am rugat și anul acesta, ca Domnul să deschida uși și să ne duca acolo unde este nevoie de noi, la cei ce sunt în nevoi. Și Domnul a facut-o! Pentru că El îi iubește și Îi pasă. La Mangalia ne-am rugat ca timp de o săptămână, să ne punem la dispoziția celorlalți,să fim o binecuvântare pentru ei...să uitam de noi înșine și să fim canale pentru semenii noștri. L-am rugat să ne dea în dar Mangalia, să-i atingem cu dragostea Lui. Și am reușit, în parte, pentru că suntem limitați. Zeci de copii cu fețe triste au primit cadouri și dulciuri, tineri adolescenți cu zâmbete cât fața, au cântat colindele noastre despre Iisus. Săracilor li s-a vestit Evanghelia, pe cei bogați i-am ofensat și contrariat prin starea noastră de spirit, dar li s-a înmuiat inima la mulți dintre ei; peste familii și bătrâni am cântat colindele Domnului. Am reușit să ajungem la oameni uitați de lume, ce locuiesc prin cazematele de pe malul mării sau prin wc-urile publice de prin păduri. Li s-au luminat fețele și am reușit să aducem o rază de bucurie în inima lor de Sărbători (se uitau la ciocolată cum mă uit eu la caviar)....Și ca noi mai sunt mulți alții, în toată țara, în toată lumea... Și oare nu aceasta ne transmite Domnul prin Întruparea Lui? Ideea de sacrificiu,dăruire și slujire? Noi nu mai trăim pentru noi ci pentru El și trebuie să folosim fiecare ocazie de A-l vesti celor din jurul nostru. La aceasta suntem chemați. Nu vă temeți să faceți bine oamenilor,să le dați cadouri și să-i colindați. Temeți-vă dacă nu o faceți! Și apropo,” a colinda” înseamnă a binecuvânta, o colindă înseamnă a ura ceva de bine oamenilor. Și nu aceasta este chemarea noastră? Să binecuvântăm, să spunem Vestea Bună?
Să ne oprim pentru o clipă și să ne întrebăm dacă nu cumva e vorba prea mult de noi și prea puțin despre alții.Pentru că Domnul spunea, că mai ferice să dai decât să primești. Și acum este un moment foarte bun, să oferim dragoste și sprijin celor ce au nevoie de el. Poate fi anul acesta un altfel de Crăciun pentru noi, unul în care să ne gândim mai puțin la noi și mai mult la alții. Să ajutăm pe orfan și pe văduvă și să îmbrăcăm pe cel sărman. Vă provoc la un ALTFEL de Crăciun.
Vă urez, nu un Crăciun fericit, ci un Crăciun diferit! Fiți binecuvântați și luminați cât mai mult în aceste vremuri de întuneric! Gabi Ciuciumiș.

Un comentariu: